1 Mart 2012 Perşembe


Değiştir
Yıldız Suikastı
Yıldız Suikasti
Ermeni Taşnaklar'ın Türkiye'deki son teşebbüsleri Yıldız Camii çıkışında Abdülhamid'e yapılan suikasttir. Nitekim Papazian, "Sultan Abdülhamid'in hayatına yöneltilen saldırı, Taşnakların Türkiye Ermenileri hesabına yaptıkları ihtilal denemelerinin son perdesi oldu. Bu da Taşnaksutyun'un görkemli, fakat faydasız teşebbüslerinden biriydi. Başarısı Ermeni davasına bir fayda getirmezdi, başarısızlığı her halde halkımızı büyük bir felaketten kurtarmıştır" diyerek bunu teyid eder.
Yazının devamı...


Bir Saniyede 45 Bin Masumu Öldüren Amerikalı
Bir Saniyede 45 Bin Masumu Öldüren Amerikalı
Albury'nin yardımcı pilotluğunu yaptığı "Bockscar" B-29 Superfortress tipi uçak 9 Ağustos 1945 tarihinde Nagasaki'ye "şişman adam" adı verilen atom bombasını atmış, gelişmiş bir endüstri kenti olarak bilinen Nagasaki saniyeler içinde yok olmuştu.


Yazının devamı...
Kim demiş tarih sıkıcıdır diye…
Kim demiş tarih sıkıcıdır diye…
1500′lerde İngiltere’de işler nasıl yapılıyordu:İnsanların çoğu Haziran’da evleniyordu Çünkü senelik banyolarını Mayıs ayında yapıyorlar, Haziran’da hala çok kötü kokmuyorlardı.

yazının devamı...




Birinci Dünya Savaşında Yıkılan Hanedanlar
Birinci Dünya Savaşında Yıkılan İmparatorlukların Hanedanları
Dört yıl boyunca birbirleriyle amansız bir şekilde kapışan bu devletler hem milyonlarca insanın ölümüne neden olmuş hem de kendi kaderlerini belirlemişlerdir.


Devamını oku...



Belgesel:Fatih Sultan Mehmet
Fatih Sultan Mehmed Han Belgeseli
İstanbul'un fatihi, II.Mehmed, çağ kapatıp çağ açan Fatih Sultan Mehmed'in hayatını anlatan belgesel.

Tarih Bülteni
 

Tarih Bilgi Ambarı Copyright 2007-2009