17 Eylül 2007 Pazartesi

Türkiye'ye dair tavrımız değişmedi


Değiştir
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin sözcüsü David Martinon, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olduklarını belirterek, bir kez daha Akdeniz Birliği'nden söz etti.

Sarkozy, Türkiye'nin adaylığını bloke etmeyeceğini açıklamasının ardından, AB'ye yeni üyelerin katılımı öncesi Fransa'da referandumu zorunlu tutan anayasa maddesini de kaldırmaya yönelerek kamuoyunu şaşırttı.

Sarkozy, Türkiye'nin AB'de yeri olmadığının altını çizmeyi de sürdürüyor.

Sarkozy'nin sözcüsü David Martinon da geçtiğimiz günlerde, "Bize göre Türkiye'nin Avrupa'da yeri yok" açıklamasını yaptı.

Martinon ayrıca, katıldığı başka bir radyo programında da, "Türkiye'nin adaylığına kesin olarak karşısınız değil mi?" şeklindeki bir soruya, "Evet, aynen öyle" yanıtını verdi.

Nicolas Sarkozy'nin Türkiye'nin bir Avrupa ülkesi olduğu kanısında olmadığını, bu nedenle de bu ülkenin AB'ye katılımına karşı durduğunu anlatan Martinon, "Bu konudaki tavrımız kesinlikle değişmemiştir" şeklinde konuştu.

Türkiye için 'büyük bir ülke' ve 'çok önemli bir partner' ifadelerini kullanan sözcü, Fransa'nın Türkiye'yle, özellikle de 'Akdeniz Birliği çerçevesinde' çalışmaya devam etmesinin doğru olacağının altını çizdi.
Tarih Bülteni

0 Yorum yapılmış.

Yorum Gönder

*Yorum yazma konusunda yardım almak için buraya tıklayınız.
*Yorum yaparken herhangi bir kişi veya kuruma hakaret unsurları içeren kelimeler kullanmayınız.

 

Tarih Bilgi Ambarı Copyright 2007-2009